rahim filmi resimleri - An Overview
rahim filmi resimleri - An Overview
Blog Article
Merhaba sevgili okuyucular! Bugün sizlere hayatınızı etkileyebilecek, hatta hayatınızı tehdit edebilecek bir konudan bahsetmek istiyorum: dış gebelik. Kadınların yaşayabileceği bu acı dolu durum, ne yazık ki pek çAlright kişi tarafından hala yeterince bilinmemekte.
Başta özellikle bel soğukluğu veya klamidya gibi cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar olmak üzere bir takım enfeksiyonlar fallop tüplerde ve yakındaki diğer organlarda iltihaplanmaya neden olabilir.
Dış gebelik normal olarak gelişmeye devam edemez ve tipik olarak tam bir gebelik gibi sürmez. Aynı zamanda dış gebelik normal gebeliğe dönüşmez.
Cinsel temasla bulaşan hastalıkların artması ve buna bağlı olarak tüplerin yapısının zarar görmesi
This Web page is employing a protection services to protect itself from online attacks. The action you simply performed brought on the security Alternative. You'll find several steps that can set off this block including submitting a specific phrase or phrase, a SQL command or malformed details.
Dış gebelik ise en basit tanımı ile döllenmiş yumurtanın yani embriyonun rahim dışında başka bir yere tutunması olarak tanımlanmaktadır. Dış gebelik oluşumunda sağlıklı bir gebelik oluşumu söz konusu olmadığı için ise anne adayı üzerinde hayati riske neden olur. Dış gebeliğin herhangi bir şekilde devam ettirilmesi mümkün olmadığı için gebelik doktor tarafından en kısa sürede sonlandırılır.
Bu belirtiler eğer yumurta tüplere yerleşmişse daha erken eğer karın boşluğu gibi daha geniş bir yere yerleşmişse daha geç görülmektedir.
Dış gebelik, bir yumurtanın rahme yolculuğu sırasında fallop tüpünde sıkışması veya karın boşluğuna atılmasıyla oluşur.
Yaygın olarak "tüplerinizin bağlanması" olarak bilinen kalıcı bir doğum kontrol yöntemi olan tüp ligasyonu işlemi de dış gebelik riskini arttırır.
Oluşan kanamanın bir an önce kontrol altına alınması gerekmekte olup, hasar gören fallop tüplerinin ise ya hepsi ya da bir kısmı ameliyat ile alınmak zorunda kalınır. Yapılan cerrahi girişimler açık ya da kapalı tekniklerle gerçekleşebilir.
Ektopik gebelik yaklaşık olarak her 80 gebelikten birini etkiler ve bazı kadınlar için hayati tehlike oluşturabilir. Normal hamilelik belirtileri ile benzerlik göstermesi sebebiyle ektopik gebeliğin farkına varılması genellikle zordur. Ektopik gebeliğin tehlikelerinden korunmanın en iyi yolu adet gecikmesi durumunda hemen doktora başvurmaktır. Bu şekilde erken teşhis edilen ektopik gebelik kadına ve fallop tüplere zarar vermeden tedavi edilebilir.
Dış gebelik nasıl sonlanır veya dış gebelikte bebek nasıl alınır gibi sorular, dış gebelik teşhisi konan kadınların sıklıkla merak ettiği bir konudur. Peki, dış gebelik vücuttan nasıl atılır? Dış gebelikte yanlış yere konumlanan embriyonun vücuttan atılabilmesi için iki temel tedavi yöntemi vardır.
Ektopik gebelik ile ilgili aklınıza takılan soruları altta bulunan yorumlar kısmından Detaylı Bilgi Burada bana iletebilirsiniz. Dış gebelik tedavisi için doktorunuz ile irtibata geçebilirsiniz.
Anne adaylarında dış gebelik oranlarına bakıldığında normal yollar ile gebelik oluşumunun söz konusu olduğu kadınlarda dış gebelik oranı 100 kadında 1 veya two yani %one-two oranındadır. Ancak tüp bebek tedavisi sonrasında anne adayında dış gebelik görünme oranı ise bu oran yükselerek %2 veya %5 oranındadır. Bu yüzden tüp bebek tedavisi sürecine başlamak isteyen ya da tüp bebek tedavi sürecinde olan birçOkay çiftin en çOkay merak ettiği sorulardan biri de tüp bebek tedavisinden sonra dış gebelik neden olur sorusudur.